Tester – Garanti – Vedlikehold

Tester - Værbestandighet - Garanti - Vedlikehold

Tester

renson pergola uteplassen Fredrikstad uteplass hagestue

Beskyttelse og komfort

Terrasseoverbyggingene våre tilbyr beskyttelse og komfort på forskjellige nivåer. For å garantere dette, blir disse grundig testet for borttransport av vann, bæreevne og motstandskraft mot vind.

Vanntester

Vanntetthet og evne til å transportere bort vann testes ved hjelp av en sprøyteinstallasjon som etterligner regnbyger. Slik ser man på hvor mye vann terrasseoverbyggingene våre klarer å transportere bort, og hvordan denne bort-transporten kan optimaliseres:

Camargue Line: Camargue Line kan
transportere bort en vannmengde som
tilsvarer en regnbyge med en intensitet
på 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter.
Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt
én gang hvert 15. år. (I henhold til belgisk regnstatistikk: standard NBN B 52-011)

renson pergola uteplassen Fredrikstad camargue uteplass hagestueAlgarve Line:
Algarve Line kan transportere
bort en vannmengde som tilsvarer en regnbyge med en intensitet på fra 144 mm/t til 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter. Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt én gang hvert 10. år.
(I henhold til belgisk regnstatistikk: standard NBN B 52-011)

Lagune: Lagune kan transportere bort
en vannmengde som tilsvarer en regnbyge
med en intensitet på 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter. Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt én gang hvert 15. år.
(I henhold til belgisk regnstatistikk: standard NBN B 52-011)

Bæreevne

Terrasseoverbygginger utsettes for forskjellige
krefter (f.eks. vekten av snø).
Bæreevnen bestemmes av statiske styrke-
beregninger som utføres av våre ingeniører
og valideres i interne tester.

Camargue: ved 200 kg last/m2 blir terrasseoverbyggingen
stående rett også
ved de største dimensjonene.

 • Dette tilsvarer 2 meter nysnø / m2.
 • Dette er mulig takket være det patenterte
  ramme-spenn-systemet.

Vindtester

For å bestemme hvilke vindstyrker terrasseoverbyggingene våre og de vertikale solbeskyttende skjermer tåler, gjennomføres det tester i vindtunnel.

Beaufort vindskala

Værbestanidighet

Kan lukkes mot vær og vind

Lapure og Lagune er terrasseoverbygginger med solbeskyttende, vanntett duk som slipper gjennom lys. Fixscreen-teknologien, i kombinasjon med en optimal dukspenning, sørger for at regnvannet føres bort fra duken til skjulte dreneringskanaler. Selv når ikke hele duken til solbeskyttelsen er rullet ut, blir vannet som faller på den ført bort av det integrerte vanndrenneringssystemet.
Camargue® Line, Algarve® og Aero® Line er terrasseoverbygginger med tak av roterbare lameller. Disse patenterte lamellene er utviklet slik at selv når lamellene åpnes etter en regnbyge så vil vannet føres ut til sidene.

renson pergola uteplassen Fredrikstad uteplass hagestue
Lagune kan transportere bort en vannmengde som tilsvarer en regnbyge med en intensitet på 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter. Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt én gang hvert 15. år. (I henhold til Belgisk regnstatistikk: Standard NBN B 52-011)
renson pergola uteplassen Fredrikstad uteplass hagestue
Algarve Line kan transportere bort en vannmengde som tilsvarer en regnbyge med en intensitet på fra 144 mm/t til 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter. Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt én gang hvert 10. år. (I henhold til Belgisk regnstatistikk: Standard NBN B 52-011)
renson pergola uteplassen Fredrikstad uteplass hagestue
Camargue Line kan transportere bort en vannmengde som tilsvarer en regnbyge med en intensitet på 180 mm/t som varer i maks. 2 minutter. Slike regnbyger opptrer i gjennomsnitt én gang hvert 15. år. (I henhold til Belgisk regnstatistikk: Standard NBN B 52-011)

Garanti*

God kvalitet

Alle materialer vi bruker er av beste kvalitet og er tilpasset bruksområdet.

 • 5 års(**) garanti på feil som måtte dukke opp ved normal bruk.
 • 2 års garanti mot elektriske feil.
 • 2 års garanti på Crystal-duk.
 • 10 års fargegaranti på aluminiumsdelene.
 • 5 års garanti på glansen av lakkerte profiler.
 • 7 års garanti på Fix-screen teknologien: glidelås forblir i sidekanalen +
  optimal kontakt mellom glidelås og duk.

(*) 5 års garanti på Fixscreen-teknologien ved frittstående bruk av Fixscreen
(**) Se våre garantivilkår

Vedlikehold

Enkelt vedlikehold med Renson Maintenance Set

Terrasseoverbyggingen din står ute år ut og år inn. Hvis du ønsker å nyte din Renson®-overbygging til fulle, anbefaler vi regelmessig vedlikehold,
nemlig 1 til 2 ganger per år. Da varer terrasseoverbyggingen også lenger. 
Følgende ting er viktige:

 • Strukturen er laget av pulverlakkert aluminium. Årlig rengjøring med Renson Maintenance Set-produkter sørger for at den intense fargen beholdes
  i år etter år, og gir ekstra beskyttelse mot surt regn, sjøluft og UV-stråler. I kystområder og områder med mye skog anbefales vedlikehold minimum 2 x per år.
 • Renson ‘Clean’ er et konsentrert produkt med sterkt rensende og avfettende egenskaper for de vanligste naturlige urenhetene, som støv, fettholdig
  nedbør, fettflekker, mose, insektsporer.
  Dette produktet kan ikke sammenlignes med de andre rengjøringsprodukter. Dybdevirkningen gjør at skitten rett og slett «løftes av». Dette produktet kan også brukes for rengjøring av polyesterduktak og vertikale glassfiberduker.
  Etter rengjøringen bør du beskytte aluminiumsstrukturen med Renson ‘Protect’. Den etterlater seg en beskyttende film som gjør at man i ettertid
  kan rengjøre overflaten med et enkelt tørk med en minimal mengde Renson ‘Clean’. Den beskytter også aluminiumen mot sur nedbør, sjøluft,
  UV-stråler og sørger for at den intense fargen beholdes.
 • Ingen av disse produktene skal brukes i direkte sollys eller ved varmt vær. Hvis produktet tørker for raskt kan det etterlate seg flekker på strukturen
  eller duken. Bruk aldri bitende eller aggressive produkter, skuresvamper eller andre skuremidler. I tillegg må det ikke under noen omstendighet
  brukes høytrykksspylere.

All informasjonen du trenger om mulige løsninger og tekniske spesifikasjoner finnes i utstillingslokalene til din lokale Renson-ambassador, Uteplassen.no.

renson pergola uteplassen Fredrikstad uteplass hagestue